Кордон Бльо

Le Cordon Bleu от френски означава синя панделка. През 16ти век единствено най-достойните рицари са носили такава панделка. В последствие терминът се пренася и към кулинарията и означава приготвяне на ястията по възможно най-добрия начин на най-високото ниво. Кордон Бльо е и може би най-престижното училище в света за професионални готвачи.

И така стигаме и до ястието, което можете да откриете за обяд в делничните дни в The View. Макар името му да е френско, то произлиза от Швейцария. Макар да има много версии, за да се казва Кордон Бльо, ястието трябва да включва месо, шунка или бекон и кашкавал. Месото се напълва с плънка от шунка и кашкавал и се панира.

В The View опитайте свинско кордон бльо или пиле кордон бльо с чедър, прясно приготвено от шеф Илиян Костов.

IMG_5336

Leave a comment