Френски макарон е нещо различно от това, което в България наричаме макарони. Основната съставка на това сладкарско изделие са яйчни белтъци. Има кръгла форма, като на принципа на сандвича между две половинки се добавя пълнеж, след което се сглобява. Кремът може да бъде с всякакви различни вкусове – ягода, ванилия, шоколад…
Името “макарон” идва от италианското maccarone и глагола й ammaccare, което на български означава разбивам и е препратка към начина на приготвяне на друга основната съставка, стрития бадем.
В менюто на The View макарон ще откриете само като част от специални предложения и менюта, каквото беше срещата България-Франция на Калоян Добрев и Николай Немигенчев (десерта на снимката).
За Свети Валентин на 14 февруари 2019 сме приготвили празнично сет меню, като десерта е Френски макарони с черен шоколад и джинджифил, крем манго и тофи. Цялото меню ще откриете тук http://theview.bg/menu/sveti-valentin-2019/ , а разкази за други интересни съставки в менюто очаквайте в следващите дни!
ПС, благодарим ви, че сте заедно с нас и четете блога ни вече 1 година 🙂