Пекан

Другото, може би по-познато име на ядката пекан е американски орех.

Американският орех наподобява обикновения орех на външен вид, но е с червеникав нюанс и по-продълговата форма. Може да се консумира суров или печен, като и по двата начина е вкусен и полезен.

Има множество доказани ползи за здравето и затова е предпочитана съставка както в десерти, така и в салати, предястия и дори основни ястия.

Във вегетарианското Новогодишно меню на The View тази ядка е част от салатата – Салата фризе, крем от горгонзола, чипс от пащърнак, винегрет от нар, балсамова редукция и пекан.

За наименованието на тази салата ще разкажем в следщатата публикация точно след седмица!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s