Шалот

Шалот е вид лук, набиращ популярност все повече в европейската кухня, макар да е познат от много години на кулинарите по света.

Наименованието му произлиза от старото име на днешния палестински град Ашкелон. Легендата разказва, че точно там е бил открит от кръстоносци, които са пренесли луковиците на шалота в Европа.

Луковицата на шалота се различава от тази на лука, който добре познаваме, тъй като, подобно на чесъна, бързо да се дели на няколко на брой по-дребни скилидки.

Именно шалот е една от съставките в основното ястие на новогодишното предложение на The View – Телешко филе с коричка от шалот и пармезан, фламбирани в перно, картофен гретин и сос мадейра. Пълното предложение ще откриете тук: http://theview.bg/menu/нова-година-в-the-view/ 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s