Едамаме

Едамаме от японски означава боб на клонка. Представлява младо соево зърно, което е било обрано, преди да е узряло и да се е втвърдило и е типично за източноазиатската кухня. Напоследък навлиза и в европейската кухня, тъй като е деална храна за диета. В този диетичен, но вкусен продукт има много протеини, а холестерол липсва.

Едамаме е част от вегетарианското Новогодишно меню на The View. Предястието, което шеф Калоян Добрев е подготвил, е хрупкав карфиол върху пюре от моркови, едамаме, пармезан и черен трюфел.

Пълното меню можете да разгледате на http://theview.bg/menu/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-the-view/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s