Забайон

Готвачите на ресторант The View са победителите в кулинарното състезание по приготвяне на гурме меню с български розов селски домат и овчи кашкавал, организирано от МЕТРО България по случай Деня на предприемача. Състезателите трябваше да приготвят рецепти, задължително включващи продуктите на фокус, като освен презентацията бяха оценявани за оригиналността на ястието си.

Едно от двете ястия, с които впечатлиха журито, бе маслен тарт, крем забайон с български овчи кашкавал, мармалад от домати и пресни малини.

Забайон е крем по италианска рецепта, включващ яйчени белтъци, захар и сладко вино, обикновено от сорта москато д’асти. Този крем е много подходящ именно когато е комбиниран с плодове като ягоди или малини.

Рецептата съществува и във Франиця, където думата “сабайон” е нарицателно за сосове с белтък.

Във варианта на десерт, забайон е кремообразен, и е популярен избор в Латинска Америка, по-специално Аржентина където дори е един от най-предпочитаните видове сладолед.

Скоро ще можете да опитате десерта като част от специалните предложения в менюто на The View!

IMG_0264

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s