Руен

Руен е уникален български сорт грозде, от което се произвежда чудесно червено вино. Избрахме да ви разкажем за него , тъй като сега е момента за гроздобер точно на този сорт.

Руен всъщност оригинално произлиза от град Пловдив след кръстоска между Широка мелнишка лоза и Каберне Совиньон. Това се случва през 1964 и до днес сорта е харесван и с набираща популярност у нас и в чужбина.

Зрънцата на грозд Руен обикновено са дребни, с плътна и здрава тъмночервена люспа, която дава богатия цвят на виното. Вината от сорт Руен са свежи, с хармоничен вкус и имат потенциал за отлежаване.

Вино от сорта Руен можете да опитате в The View на чаша или бутилка от 750 мл! Аугео Фемили Естейт Руен 2017 е вино с тъмен виолетов цвят и приятен плодов аромат. Интензитетът на аромата е изявен, като се откриват аромати на червени и черни горски плодове, флорални нотки, стафиди и други сушени плодове, както и аромати на горски билки. Виното е отлежавало във френски дъбови бъчви 7 месеца, което придава на вкуса и леки нюанси на дъб. Тялото е плътно и сочно, с много меки и сладки танини с приятен послевкус.

Наздраве!

IMG_6524

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s