Пармиджано-Реджано

Може би най-известното сирене в света е италианското Пармиджано-Реджано, по-познато просто като Пармезан. Своето име то получава по името на двата основни региона-производители: Парма и Реджо-Емилия, запазено с географско указание. Не е възможно сирене, произведено извън тези региони да носи това име.

Пармиджано-Реджано се произвежда по строга рецепта, като всяка година на 1 април започва регулирания процес и завършва не по-късно от 11 ноември. После предстоят 36 месеца зреене, след което пармезана е готов да бъде консумиран. Счита се, че рецептата е открита с цел да се запази трайността на сиренето максимално дълго време.

За да се произведе 1 килограм пармезан са необходими 16 литра краве мляко.

Пармиджано-Реджано е една от ключовите съставки в кухнята на The View, но едно от новите предложения, в които можете да го опитате, е предястието Микс от ябълки, селъри, печени орехи, Пармиджано-Реджано и лек горчичен дресинг. Предястието е част от вегетарианското меню, специално предложение в рамките на Sofia Restaurnat Week от 15 до 22 септември.

IMG_6416.jpg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s