Чийзкейк

Чийзкейк е един от любимите десерти на гостите на ресторант The View, именно заради което решихме да разкажем повече за неговата история.

Смята се, че първата рецепта за чийзкейк е написана в Гърция през далечния първи век след христта! Античните спортисти са били сред първите, които са похапвали чийзкейк, за да набавят необходимата енергия, за да практивуват спортовете си. От тогава са измислени 333 вида чийзкейк, но във всички основната съставка, както името подсказва, е сиренето. То трябва да бъде крема сирене или разновидност на меко сирене като рикота.

През 1900 г в Ню Йорк е имало треска за чийзкейк и всеки ресторант е предлагал своята версия на десерта. Именно затова в Съединените щати името на това сладко изкушение е било Нюйоркски чийзкейк.

Други държави изразяват любовта си към десерта по други начини. Например австрийската пощенска служба имала лимитирана серия пощенски марки с аромат на чийзкейк 🙂

В The View можете да опитате нашия чийзкейк с боровинки в повечето делнични дни на обяд, както и като част от предложенията за деня в а ла карт менюто ни.

1Dish-36

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s