Таджаска

Таджаска са сорт дребни черни маслини, които растат предимно в Италия и Франция в района около Ница. Във Франция има защитен регион с три георгафски указания, които се използват за разграничаване на качеството на маслините таджаска. Те са основен компонент в салати като Нисоаз.

Каламата са може би най-популярните маслини, идващи от региона на едноименния град в Гърция. Мекият им вкус ги прави подходящи за различни основни ястия, предястия и салати, а и достатъчни сами по себе си за похапване на коктейли. Тези едри черни маслини се берат когато са напълно узрели, след което се консервират в зехтин, вода и саламура.

Зелените маслини обикновено са по-малко маслени от черните, по-твърди са и имат по-различни вкусове и аромати.

Изкушавашото предястие в The View Трио маслини с хрупкави гризини включва комбинация от зелени маслини, таджаска, каламата. Опитайте я!

IMG_7685.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s