Тартар

Стек тартар е ястие, което се приготвя със смляно сурово телешко месо, като другите задължителни съставки са жълтък и лук. Рецептата се е появила в началото на 20 век във Франция, а името тартар се използва генерално за ястията, в които присъства като компонент суровото месо.

Макар да има близко звучене, ястията с имена, включващи думата тартар няма нищо общо с кухнята на татарите.

Съществува и сос тартар с яйца, майонеза, лук и магданоз, който се поднася най-вече с риба, но и с пиле или зеленчуци.

В The View опитайте предястието Стек Тартар с телешко бонфиле, черен хайвер, паниран жълтък, шалот лук, чили, каперси, горчица, кисели краставички, сос Уорчестър и лимон!

Snapseed1-e1525005424472.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s