Гравлакс

Гравлакс е скандинавско ястие и за пров път се е приготвяло още в Средновековието. Името му идва от думите за дупка в земята и за сьомга, тъй като по това време да заровиш рибата в пясъка при прилив като преди това я осолиш бил начин да я мариноваш.

Съвременната марината се състои от сол, захар и понякога копър, с които сьомгата се “заравя” в хладилника за поне 12 часа. След това е готова за похапване.

Гравлакс е едно от новите предложения в секция Салати в менюто на The View. Невероятния й вкус дават домашно маринованата сьомга, в комбинация с фенел, листа от фелд, млад слънчоглед, маслини, червена боровинка и дресинг. Опитайте я вечер и през почивните дни в The View!

2IMG_5910

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s