Мортадела

Още едно попълнетие от италианската кухня откри място в новото а ла карт меню на The View. Това е Мортадела балсамико със сос Салса Верде, балсамов оцет, пъдпъдъчи яйца и репички.

Мортаделата произлиза от северна и централна Италия, но за родно място се смята Болония. За да се произведе така вкусния салам трябва да се използва утвърдената рецепта и обработката на месото да се случва много внимателно.

Твърди се, че преди 7 века месарите в Болоня основали свое дружество и в негова чест създали новата рецепта. Този фино овкусен колбас с мек, нежно-пикантен вкус бил кръстен на уред, подобен на хаванче, което се използвало в миналото за смилане на месото, наричан Mortarium. Иновативната Мортадела толкова се усладила на местното население, че почнала да добива популярност в цялата страна и извън нея. Тя присъства и на логото на дружеството на създателите й.

В Италия мортаделата се комбинира с хляб и е любима закуска на местните, но в София можете да я опитате за обяд или вечеря при следващото си посещение в The View!

2IMG_5801

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s