Ризото

В малко страни по света ориза заема толкова важно място като основен елемент на местната кухня както в Италия. Оризът е пренесен в страната от Африка и Близкия изток и начина му на приготвяне в северна и южна Италия е различно. В Сицилия пекат ориза на фурна, а в Ломбардия и Пиемонт го използват за варене на супи и бульони. Така възниква и едно от най-емблематичните ястия на итарианската кухня, а именно ризото. Името му означава кремообразна суха супа. Основни съставки в ризотото са ориза Карнароли и бульон, който може да бъде от месо, риба или зеленчуци.

Опитайте ризото в два варианта всяка вечер или през уикендите в The View. Ризото Миланезе e с ориз Карнароли, пилешки бульон, масло, пармезан и  шафран, a Ризото Лангустини с ориз Карнароли, манатарки, масло, пармезан, ябълков сок, лук и магаданоз.

1IMG_6005

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s