Карпачо

Карпачо е едно от най-вкусните италиански предястия, които добре познаваме и харесваме. Легендата разказва, че ресторант във Венеция, стремящ се да угоди дори на най-капризните си клиенти, пръв е приготвил ястието. Когато клиент поръчал сурово месо, на главния готвач му се наложило да експериментира. Една версия подсказва, клиента настоял подобно ястие да се сервира на момента. Други пък разказват, че клиента бил редовен и имал алергия към варено месо. Карпачото било плод на дълги размисли какво да сервират избрали охладено, но не замръзнало говеждо месо, нарязано на тънки шайби.

Ястието е наречено на венецианския ренесансов художник Виторио Карпачо, живял между 1460 и 1526 година. Причината за това е избора му на наситено червени тонове в картините си, напомнящи на цвета на телешкото месо.

От тогава ястието се приготвя и във варианти с морски дарове. Именно фино нарязан октопод в стил Карпачо можете да опитате в The View, а телешко Карпачо е част от специалните ни предложения през есенния сезон.

1IMG_5784

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s