Яйца Флорентин

В The View всяка сутрин можете да опитате предложения от яйченото ни меню за закуска. Освен по-познатите яйца Бенедикт или английска закуска, имате възможността да похапнете и по-различни яйчени опции, като например Яйца Флорентин.

Основните съставки са две поширани яйца, спанак, пресен лук, заквасена сметана и масло.  В тази версия яйцата са здравословни, а и подходящи за вегетарианците.

Яйцата са получили името си в резултат на термин от френската кухня. Когато ястия са поставени върху приготвен спанак те се наричат Флорентин.

Счита се, че Катрин ди Медичи, родена във Флоренция през 1533, първа налага термина Флорентин, за да акцентира върху произхода на продуктите, а и своя. Спанакът пък е продукт, произлизащ от Персия, днешен Иран, но се отглежда на много места по света от повече от 2000 години.

В следващи публикации ще ви разкажем и за другите яйчени предложения, достъпни за закуска в The View като яйца Роял и яйца Провансал!

1Breakfast (14 of 86)

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s