Стър Фрай

Стър Фрай е начин на готвене, произлизащ от Китай, но използван в азиатската кухня като цяло. Специфичното в него е пърженето в малки количества много горещ зехтин, паралелно с непрестанно бъркане. Ястията, приготвени по този начин, се характеризират с това, че въпреки пържени, те са здравословни заради минималното количество на използваната мазнина.

В Азия освен месо, по тази технология се готви и риба, а и зеленчуци. В The View може да се опита за обяд с телешко под името Телешки стирфрай. Опитайте нещо екзотично и здравословно с азиатски привкус и софийски гледки!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s