Салтимбока

Скачам в устата. Това е буквалният превод на Салтимбока от италиански.

Това класическо за “ботуша” ястие е също популярно и в Испания и Гърция. Традиционно се прави от пилешко или свинско месо, което старатлно се увива в прошуто. След бързо запържване, следващата стъпка от приготвянето е да се остави да ври заедно с бяло вино и масло или зехтин. Добавят се сол и пипер, както и листа от салвия.

Насладете се на вкусовете на Италия като опитате Салтимбока от свинско бон филе в The View с гледки към града и мисли, отправени към не чак толкова далечна Италия!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s