Ядливи цветя

Освен красиви, някои цветя се оказват ядливи. Точно така! Ако откриете цвете в чинията си, имайте предвид, че то не е там единствено за декорация. Те придават на ястията интересна нотка, а и подсказват за изисканост на ястията, сервирани в чиния с тях.

Част от ядливите цветя сме свикнали да виждаме като подправки, които дават ароматите на много ястия. Босилек, копър, мента и риган са част от много ястия, предлагани в The View. Цветовете на тези растения обаче имат изненадващо приятен вкус!

Босилекът има бели цветчета с мек, подобен на листата вкус. Подобно на босилека, цветчетата на копъра и ментата също наподобяват вкуса на подправките, като интензитетът варира.

Заради изключителния и интересен вкус, в ястията от а ла карт менюто на The View понякога използваме теменуги за декорация. Интензивните цветове на тези цветя допълнително красят добре презентираните ястия.

При следващото си посещение, не се колебайте да опитате и ядливите цветя в своята чиния, например във Филе от треска или Фино нарязан октопод в стил Карпачо от новото пролетно меню на The View. Бон апети!

1IMG_6023

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s