Жу

Жу идва от френски и означава “със сок”. Името му идва от технологията на приготвяне, тъй като основната съставка са соковете, които месото дава по време на печене. В загрят съд към въпросния сок се добавя вино, вода или бульон до получаването на соса. Процесът се нарича деглазиране. Сосът се използва за ястия с месо и им придава допълнителен вкус и аромат.

Сосът известен като Жу в Европа се нарича Грейви сос в Америка и е много популярен и там.

По-нататък ще ви разкажем и за редуцираните френски сосове. А до тогава опитайте Пилешко филе салтимбока със сос Жу, Грилован свински врат със сос Жу, Свински ребра със сос Жу, както и Печено пилешко руло със сос Жу и сметана (на снимката) за обяд в The View.

IMG_4993.JPG

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s