Пържола Джърк

Не се бъркайте с английския, пилешката пържола Джърк не е кръстена на някой гадняр. Думата всъщност идва от метод на печене и произхожда от слънчева и далечна Ямайка.

Преди време древните ловци копаели дупка, палели огън и опушвали месото. В днешно време ловците на кулинарни вкусотии вече са модерни и използват силно загрята фурна, за да постигнат този ефект.

Макар рецептата на шеф Илиян Костов да е тайна, той се съгласи да ни издаде поне подправките, които използва.

“Магическото число е 5 – по толкова грама от всяка подправка използвам, когато приготвям пилешката пържола Джърк”, каза ни той. “Бахар на зърна, кориандър, джинджифил, магданоз и малко зехтин екстра върджин”.

13.jpg

Опитайте Пилешка пържола Джърк на обяд в The View и се пренесете в Ямайка благодарение на вкусовете й!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s