Семифредо

Изкусителния десерт Семифредо произлиза от Италия и името му означава наполовина студен. Наподобяващ сладоледа, текстурата му е кремообразна, но е по-мека от тази на познатия ни летен фаворит. Основни съставки на десерта са яйцата и захарта.

Шеф Калоян Добрев вече е експериментирал с няколко негови разновидности – с шоколад, банан, малина, кафе и ядки. Семифредо беше последната седма степен от Новогодишното меню, с която гостите на The View започнаха сладко новата 2018 година

8

Калоян е специализирал традиционна италианска кухня под ръководството на шеф Франц Конде и екипът му в Roberto’s Restaurant в Хилтън Амстердам, където се влюбва в ястията на Италия.

В следващи публикации ще ви разкажем и за други рецепти с италиански привкус в менюто на The View, a именно Тортелони Неро ди Сепия и салата Цветно Капрезе.

Leave a comment