Лунети с бял трюфел

Пълнолуние! Такова през февруари няма да има. Даже прогнозата е за новолуние. Затова лунетите ще компенсират липсващата луна на 14ти февруари в The View. Лунети с бял трюфел в нежен сос Алфредо ще може да опитате, ако изберете едно от най-романтичните места в София за вечеря на свещи, а именно The View. Пълното меню, подготвено специално за празника от шеф Калоян Добрев, можете да откриете тук http://theview.bg/menu/stvalentines2018theview/ 

Лунетите са вид паста с кръгла форма, които чудесно се комбинират с италиански сирена като Гран Падано или Горгонзола. Те са един от 300те вида паста, които могат да се открият, като разликите са в дължината на пастата, дебелината или формата й.

Белият трюфел е рядък и скъп. Има невероятен вкус и аромат, заради което е ценен от редица известни шеф готвачи по света. Макар предимно да расте на територията на Италия, понякога може да се открие и по нашите земи.

Кремообразният и богат сос Алфредо се комбирина успешно с паста и е отличен спътник на пармезана. Сметаната и маслото са негови основни съставки, редом до пармезана и малко чесън. За постигане на съвършенство се приготвя на слаб огън.

На ценителите на виното препоръчваме да комбинират ястието с чаша вино. Все пак 14ти февруари е и празникът на виното!

Wine-6.jpg

Leave a comment