Сан Даниеле Хам

Сан Даниеле не е светец, макар италианците да се кълнат в него. Това е името на вид шунка от свински бут с издадена защитена марка за произход. Може да се произвежда единствено в градчето Сан Даниеле ди Фриули заради важна съставка, която не може да се открие другаде – въздуха. На почти 300 метра надморска височина, климатът на италианските Алпи прави мястото уникално и така деликатесът получава невероятния си вкус.

Прясно прошуто Сан Даниеле можете да опитате като част от платото Селекция от италиански колбаси в а ла карт менюто на The View, редом до Салсиче наденица и Спината Романа, за които ще ви разкажем по-нататък.

Прошуто Сан Даниеле е част и от изисканото четиристепенно меню, създадето от шеф Калоян Добрев специално за Свети Валентин. На 14ти февруари опитайте италианския деликатес в комбинация с хрупкава цикория, бейби спанак, мандарина, рикота и екстра върджин зехтин в първата степен от фантастичното меню!

Вечерта ще бъде невероятна и заради зашеметяваща гледка от високо към нощна София, на която гостите ще се насладят по време на романтична вечеря на свещи. Цялото меню вижте тук: http://theview.bg/menu/stvalentines2018theview/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s