Холандез от Франция

Питали ли сте се от къде идва името на соса Холандез? Заглавието вече ви подсказва отговора. Макар името му да подсказва холандски произход, родината му е Франция.

Холандез е един от петте соса, които полагат основите на френската кухня. Останалите четири са Бешамел, Еспаньол, Велуте и Доматен сос. Точно тях приготвя главния герой във филма от 2014г “На един черпак разстояние” докато изучава тънкостите на готварството.

Breakfast (3 of 86)

Основната съставка на соса Холандез е маслото, без което френската кухня би била много скучна. Сосът е неразделна съставка от яйцата Бенедикт, които можете да опитате всяка сутрин в The View. В обедните предложения можете да откриете стек от контра филе със сос Холандез, пилешко филе или печено пилешко бутче с Холандез сос, свинско филе или пък котлет от сьомга с.. познахте, сос Холандез.

dish-lunch-2.jpg

Ще си помислите, няма ли и други сосове? Има разбира се. В следващи публикации ще ви разкажем за сосовете Кафе дьо Пари и Ремулад. А до тогава ви очакваме да опитате ястията със сос Холандез на закуска или обяд в The View!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s